Annons
Annons


Ljuvlig chokladkolapaj

Ljus och mörk chokladkola möter syrliga söta hallon. Himmelskt gott!


chokladkolapaj

12–14 bitar
Tid: ca 1 tim

Botten:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1–2 msk kallt vatten

 Chokladkola mörk:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl mörk sirap
1 msk kakao
100 g mörk choklad
50 g smör

Annons

 Chokladkola ljus:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vit sirap
100 g vit choklad
50 g smör

Till servering:
hallon

 

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg i en form med löstagbar botten, 22–23 cm i diam. Tryck uppåt en bra bit mot kanten. Nagga och ställ i kyl ca 20 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Grädda bottnen i 200° ca 12 min.

3. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Sjud tills kolan uppnåttt en temperatur på ca 120°, ca 10–15 min. Dra kastrullen från värmen och rör ner finhackad choklad och smör. Häll kolan över bottnen. Ställ kallt för att stelna.

4. Ljus chokladkola: Sjud grädde och sirap som i punkt 3 och rör ner vit choklad och smör. Häll den ljusa kolan genast över den stelnade mörka kolafyllningen. Ställ kallt för att stelna.

5. Vid servering bör chokladkolapajen ställas ut i rumstemp en stund innan. Servera vispad grädde och ev bär till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

LÄS OCKSÅ


(227)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…