Annons


”Loffes” sambo om sista tiden: ”Det kommer att bli tomt”

Janne "Loffe" Carlsson dog med familjen omkring sig. Nu berättar sambon Gurianne Sandven om saknaden och sorgen. "Janne var ju min livskamrat och nu finns han inte mer. Det kommer bli tomt".


Janne ”Loffe” Carlsson. Bild: IBL

Nyheten om Janne ”Loffe” Carlssons död har väckt sorg och bestörtning runt om i Sverige. Janne hann bli ”Loffe” med hela svenska folket och hyllas för den humor och värme han förmedlat på scen, på film och i TV-rutan. Några påpekar också att Janne var en av de grymmaste trummisarna i landet under en vital del av rockhistorien. Sambon Gurianne Sandven berättar att kondoleanser strömmat in från när och fjärran efter att familjen gått ut med dödsbeskedet.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Vi har ju förstått hur älskad han var. Det såg man inte minst när han hyllades på 80-årsdagen tidigare i år och hur många kärleksfulla hälsningar han fick då, säger Gurianne Sandven.

”Haft otroligt mycket roligt ihop”

För hennes och familjens del är saknaden så klart ännu större. Gurianne Sandven berättar med värme om sin livskamrat från 25 år. Paret och Guriannes son Markus flyttade ner till Kristianstad för 16 år sedan.

– Vi har haft så otroligt mycket roligt ihop, vi skrattade jämt. Spelade mycket golf ihop, säger Gurianne Sandven.

Janne hade många talanger förutom humorn och trumspelet. Bland annat var han en mycket duktig kock.

– Varje gång vi hade ätit middag kunde han fråga mig vad jag ville ha till middag imorgon. Han släppte knappt in mig i köket. Nu fattar jag inte riktigt hur jag ska kunna ta mig till köket. Han var en otrolig kock.

Janne ”Loffe” Carlsson diagnosticerades med cancer för ett och ett halvt år sedan och sedan dess har det varit upp och ner med hälsan. Han skulle egentligen spelat i farsen ”Rent mjöl i påsen” på Öland i somras men fick ställa in.

– Han blev dålig efter repetitionerna men sedan var han helt okej. Vi spelade golf tillsammans och åkte runt.

Under den här perioden gick Janne ”Loffe” Carlsson genom flera plågsamma behandlingar, berättar sambon. I förra veckan blev Janne dålig igen och fick åka in till sjukhus. Men det var inte värre än att han kunde återvända hem.

”Åt kräftor och tittade på solnedgången”

Gurianne Sandven berättar om en av de sista kvällarna paret fick tillsammans. Då hade man simmat i bassängen, badat bastu, ätit kräftor och tittat på solnedgången. Janne hade haft en musikerkompis på besök och de hade jammat i studion.

Efteråt hade Gurianne stekt falukorv och ägg till sin sambo.

Bara något dygn senare blev Janne ”Loffe” Carlsson akut sjuk i hemmet och fick föras till sjukhus. Gurianne, sonen Markus och Jannes tre barn, Hjalle, Sara och Sebastian vakade vid hans sida när han somnade in.

– Vi hade en jättefin stund på sjukhuset, säger Gurianne Sandven.

Familjen valde att gå ut med beskedet gemensamt. Bland annat på Facebook där dottern Sara skriver ”Den fina generösa mest kärleksfulla person jag känner lämnade oss i dag. Min bästa pappa, älskar dig så mycket! Så mycket roligt vi haft ända in i det sista. Saknar längtar för alltid!”

Sedan dess har kondoleanserna strömmat in till familjen.

– Jag har ju fattat hur älskad han är men det är alltid överraskande, säger Gurianne Sandven som säger att livskamraten lämnat ett stort tomrum efter sig.

Skratten har tystnat.

– Det kommer att bli tomt.

Av Henrik Högström


(1.07k)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…