Annons
Annons


Londontips för barnfamiljer!

De tio bästa tipsen för dig som ska åka till London med barn!


London, Themse

Svenska Susanne Svensson, Northern Europé Marketing Manager på nätresebyrån Expedia och bosatt i London sedan tio år, har full koll på London ur barnens perspektiv. Hon är själv mamma till två barn som är 6 år och 1,5 år och får ofta besök av vänner med barn som vill turista i hennes hemstad. Här är hennes 10 tips till barnfamiljer som vill få ut det bästa av sin resa.

Annons

1. Jag tycker att Natural History Museum är ett av Londons absolut bästa museum för barn. Här finns bland annat en stor dinosaurieutställning som är helt fantastisk. Mina barn älskar stället och pratar alltid om att de vill komma tillbaka. En annan bra sak är att det är gratis inträde. Om man har möjlighet så ska man gå hit en vardag, för på helgerna är det väldigt långa köer.

2. Precis bredvid Natural History Museum ligger Science Museum, som passar barn alla åldrar och täcker in massor av spännande ämnen, allt från återvinning till motorer. Både jag och barnen tycker att det är ett jätteroligt museum, så här spenderar vi gärna en ledig dag tillsammans.

3. Om man ska turista i London med barn är det bra att boka ett hotell nära en park, så att man kan låta barnen leka fritt och springa av sig lite mellan alla turistattraktioner. En av våra favoritparker är Princess Diana Memorial Playground som ligger i Kensington Gardens. Här finns bland annat ett gigantiskt piratskepp som barnen älskar att klättra i. Ta gärna med en boll om ni ska hit.

4. En båttur på Themsen är en annan bra och barnvänlig aktivitet för barnen och ett jättebra sätt för oss vuxna att få överblick över London. Jag rekommenderar en sådan tur till alla som besöker oss och brukar vara jättenöjda. Några av turistbåtarna går hela vägen ut till Greenwich, där det finns ett fantastiskt sjöfartsmuseum, National Maritime Museum, om man vill passa på att besöka det.

5. Leksaksaffären Hamley’s är varje barns dröm. Här finns sju våningar fyllda med leksaker och dessutom en massa aktiviteter och shower. Ett tips är att förbereda barnen på att ni förmodligen inte kommer att hinna eller orka titta på allt och att ni väljer våningsplan med omsorg. Jag brukar också vara noga med att säga till min dotter att hon får välja EN sak, för att undvika tjat i butiken.

6. Det finns ett stort och bra utbud av barnvänliga restauranger i London, så se till att välja det när ni ska gå ut och äta. Be gärna hotellpersonalen om rekommendationer, de har oftast koll. Ett annat tips är att välja en restaurang som ligger förhållandevis nära hotellet, så att det inte känns som ett alltför stort projekt att ta sig hem efter middagen när barnen är trötta.

7. Planera boendet noga. Välj hotell utifrån de platser och attraktioner som ni är helt säkra på att kommer att vilja besöka i London. Tänk på att det är en väldigt stor stad och att det kan bli jobbigt för barnen med alltför många och långa resor.

8. Hop on hop off-bussarna är ett utmärkt sätt för barnfamiljer att ta sig runt i London. De är både spännande att åka med och praktiska eftersom de går mellan de största sevärdheterna. Min erfarenhet är också att dubbeldäckare är bland de upplevelser som gör störst intryck på barn som besöker London.

9. Försök alltid att förboka biljetter till muséer och andra turistattraktioner, så att ni kan utnyttja semestern till roligare saker än att stå i köer. Det är en möjlighet som allt fler ställen erbjuder och jag har lärt mig att alltid kolla upp det innan vi ska ut på olika aktiviteter. Nyligen slapp vi en två timmar lång kö på det sättet…

10. Hyr kudde till barnen om ni ska gå på musikal, så att de ser ordentligt och kan leva sig in i föreställningen. Det brukar inte kosta mer än en pund, men är värt otroligt mycket.

Läs också: Turister delar med sig av sina bästa London-tips!


(21)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…