Annons


Lotta Bromé slutar på Sveriges Radio: ”Därför väljer jag att kliva av”

Efter 10 år som programledare skriver Lotta Bromé själv att hon valt att lämna Sveriges Radio.


Lotta Bromé har varit ett välkänt ansikte, men framför allt en välkänd röst, för Sveriges Radio under många år. Hon har varit programledare för ”P4 Extra” i snart tio år, men också hunnit med att leda program som ”Klang & Co”, ”Sommartoppen”, ”På gränsen” och ”Efter tre”. Hon har även synts som julvärd i SVT och vunnit På spåret.

Annons

Men nu meddelar profilen själv att hon lämnar Sveriges Radio.

Det är på sin Facebook-sida som Lotta Bromé postar ett långt inlägg, där hon bland annat skriver att beslutet inte varit lätt att fatta.

Gilla Allas.se på Facebook

”Jag har älskat att jobba med det stora och det lilla – sida vid sida. Jag älskar att möta människor-såväl kända som nya bekantskaper”, skriver hon i inlägget.

Lotta Bromé har vunnit Stora Radiopriset hela åtta gånger för ”Årets mest populära kvinnliga programledare”, efter sitt jobb med programmet ”P4 Extra”. Det senaste året har hon hunnit med att rapportera om flera stora nyhetshändelser, vilket hon nämner i sitt inlägg.

”Det senaste året har varit ett av mina bästa yrkesår. USA-valet, 100 dagar med Trump, val i Paris och likaså Manchester. Café Bromé med 6:e junifirande och den årliga insamlingen till Världens Barn”, skriver hon själv.

Anledningen till att hon lämnar Sveriges Radio är enligt inlägget att programmet ska förnyas.

”Som sagt – det har varit ett stort år, kanske mitt bästa och det heter ju att man ska sluta på topp! Programmet ska till vissa delar förnyas – och då är det bättre att man kan starta om på noll – och därför väljer jag att stiga av. Nu väntar nya utmaningar och nya idéer”, skriver hon och avslutar med att tacka alla som lyssnat på henne genom åren.

– Det är en stor förlust för publiken att hon slutar. Jag tror att Lotta ser många utmaningar framöver, säger Andreas Miller, chef på P4 Stockholm, till Aftonbladet.

Foto: Ibl
Text: Johanna Bladh, Hänt.se.


(108)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…