Annons


Louise Hoffsten: Jag ser det som en utmaning!


Foto: Carl-Johan Söder/SVT. Louise Hoffsten tävlar i Göteborg 9 februari med låten Only The Dead Fish Follow The Stream. Upphovsmän: Louise Hoffsten, Sandra Bjurman, Stefan Örn.

Hennes låtskrivare har vunnit hela Eurovision – men för Louise Hoffsten är Melodifestivalen en ny upplevelse. ”Jag ser det som en utmaning”, säger hon.

Louise Hoffsten är en mångfacetterad artist och kan bland annat titulera sig sångerska, kompositör, textförfattare, munspelare och filosofie hedersdoktor. Men det är i jazz- och bluesmusiken hon har sitt hem – något som hörs i bidraget ”Only The Dead Fish Follow The Stream”. Att låten är skriven av samma personer som ligger bakom Azerbajdzjans vinnarbidrag ”Running Scared” är svårt att märka av.

Annons

– Den skulle snarare platsa på mitt eget album, säger Louise.

Hoffsten har vid flera tillfällen fått frågan att ställa upp i Melodifestivalen, men har tidigare valt att tacka nej. Nu hoppas hon att en medverkan ska hjälpa henne att nå fram till en helt ny publik.

– Jag vill nå ut till lite yngre och lite fler människor. Jag ser det också som en utmaning eftersom att jag aldrig gjort det här, och man vet inte hur det är förrän man provat.

Tidigare medverkan i Melodifestivalen: Tävlar för första gången.

Fakta: Louise Hoffsten

Yrke: Artist, musiker, låtskrivare.
Bosatt: Stockholm.
Uppväxt: Linköping.
Favoritlåt i Melodifestivalen: ”Jag reser mig igen”


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…