Annons
Annons


Luftig limemousse


 

Limemousse

Superfräsch och krämig dessert.

 

ca 6 port
Tid: ca 25 min + tid för att stelna

4 gelatinblad
2 ägg delade i gulor och vitor
3/4–1 dl florsocker
rivet skal och saft av 1 1/2 limefrukt
ca 2 dl vispgrädde

Garnering:
2 limefrukter

Annons

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.

2. Vispa äggulor och florsocker riktigt poröst. Moussen är syrlig och vill man ha sötare så ta den större mängden florsocker. Vänd ner limeskalet.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i limesaften i en kastrull. Låt svalna till simmig lag.

4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispgrädden fluffig.

5. Rör ner gelatinlösningen i äggulorna (inte för kalla), blanda i grädden och sist äggvitorna. Fördela moussen i vackra glas. Ställ dem kallt för att stelna, 2–3 tim eller över natten. Garnera med tunt skivad lime.

 Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(24)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…