Annons


Så lyckas du med gratänger – 7 tips!

Så får du en läcker, krämig och gyllenbrun gratäng!


lyckas-med-gratangen

1. Potatisgratäng skär sig lätt när den varit i ugnen. Tricket är att först koka potatisskivorna i en rymlig gryta med mjölk och grädde cirka fem minuter. Häll upp i form och gratinera som vanligt men korta tillagningstiden något.

Annons

2. Snåla inte med saltet i gratängen, potatis suger åt sig mycket och dämpar sältan.

3. Häll inte gratängsås ända upp till kanten på formen. Den kokar lätt över.

4. Håll koll mot slutet av gräddningstiden. Täck med folie om ytan börjar bli bränd. Eller sänk värmen, och låt den gå klart på lägre temperatur så är det lättare att få till den där gyllenbruna, jämna ytan på gratineringen.

Gilla Allas.se på Facebook

5. Ta vara på alla ostkanter, riv och frys in. Jättelätt att bara ta fram och strö direkt över gratängen innan gratinering.

6. Godast – och lättast att servera – blir gratäng och lasagne om de får stå minst 5 minuter, gärna 10!

7. Strö över färska örter vid servering – både gott och vackert.

Recept: Alla våra goda och krämiga gratänger

Från Året Runt
Foto: Shutterstock

 

ANNONS


Ugnsformar i keramik, 2-pack
Fint och praktiskt ugnsformset i stengods, som är mycket tåligt mot nötning och slitage. Det är också snyggt så att man kan ha det framme direkt på bordet vid servering. Perfekt för alla typer av ugnsrätter. Den stora formen är 36 x 21 x 8 cm. Den lilla är 27 x 16 x 7 cm. Den lilla kan läggas i den stora vid förvaring.

Gå till shoppen

Lök- och örthackare
Nu är det färdiggråtet i köket! Med vår smidiga och enkla lökhackare hackar du både lök, örter, tomater, champinjoner och mycket annat utan problem. Uppsamlingsskålen och locket gör att inga ångor från löken når dina ögon. Skär löken i lagom stora bitar och lägg i hackaren. Placera lökhackaren på en plan yta och tryck handtaget upp och ner så att behållaren och de rostfria skärbladen roterar. Ju mer du trycker desto mer finhackat blir det. Lätt som en plätt och utan tårar!

Gå till shoppen


(70)
(0)
Här finns ALLT du behöver till din matlagning!
Annons


Annons

Laddar nästa sida…