Annons


Lyssna på Stickpodden: garntips, bebiskoftor, lin och veckans sug!

I veckans Allas berättar Elin om hur glädjen i att sticka hjälpt henne genom sorg och livets svårigheter. Tillsammans med vännen Karin Eklund spelar hon in Stickpodden som har 15000-20000 lyssnare. Senaste avsnittet kan du höra här.


Avsnitt 49 av Stickpodden handlar bland annat om det här:

 • Elin snackar lin och går igenom hela proceduren från växt till garn. Dessutom tipsar hon om några finfina mönster på stickade linplagg.
 • 3 lätta tips att tänka på vid nästa garnköp:
  1. Undvik superwash.
  2. Köp bara ekologiskt odlad eller fairtrade-certifierad bomull
  3. Välj i första hand garn som är märkt ekologiskt, rättvist producerat eller närproducerat – då slipper du göra så mycket research och kan lita på att det är eko eller reko.
 • Veckans sug! Elin är sugen på tröjan Huron Pullover, som har en skön 60-tals vibb. Karin är sugen på den flerfärgsstickade koftan Vera som har söta små knappar och gulliga puffärmar.
 • Karin stickar på två mer eller mindre misslyckade bebiskoftor. Den första Maile sweater är gul, fluffig och garnet har tagit slut! En efterlysning kan ju därför vara på sin plats om någon lyssnare har ett nystan av gult Esmeralda Sinfonie.
  Nästa kofta är en Tulip yoke baby cardigan. Där blev ärmarna för stora när mönstret följdes och att tänka ut något på egen hand med amningshjärna är inte det lättaste…
 • Förutom bebiskoftor så stickar Karin äntligen på en kofta till sig själv, nämligen koftan Victoria av Amy Miller. En midjekort, spetsmönsterstickad kofta med mosstickade ärmar. Den stickas i ett kanelbrunt Plucky knitter traveler sport.
  Elin stickar på en Slanted sleeven och är med i sin första KAL. Mönstret är nästintill omöjligt att förstå sig på så tack och lov att det finns andra som klurat ut svårigheterna som man kan fråga om råd! Elin stickar i garn från Pickles, en tråd merino tweed och en tråd silk-mohair.
 • Några stickningar har ju blivit klara också, för Karins del är det endast en liten Maja-mössa som lämnat stickorna.
  Elin har stickat klart en Little Wave, och kan inte nog lovsjunga mönstret av Gudrun Johnston. Elin gjorde några förändringar, bland annat vid axlarna.

 

Annons

Lyssna på senaste avsnittet av Stickpodden HÄR. (Tryck bara på den lilla svarta uppspelningsrutan under bilden!)

Fler avsnitt av Stickpodden hittar du HÄR.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…