Annons


Lyssnarnas favoriter i Dansbandsduellen!


Så har då lyssnarna sagt sitt. Blame, Remembers och Strandbergz Orkester är favoriterna i Dansbandsduellen och de tre band som går vidare till semifinalen.

Det var tätt ända in på målsnöret i kampen om lyssnarnas röster. Sammanlagt röstade 1.034 personer på de 20 deltagande banden. Och de allra flesta röstade på halländska Blame från Fjärås. Med 164 röster blev de överlägsna vinnare bland lyssnarna.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Piggt dansband
– Blame är ett piggt dansband som hållit på några år – och det märks, menar jurymedlemmen och sångerskan Sandra Marielle Hansson. De spelar tydlig dansmusik och ”Sofie” är en pigg låt som de gör bra.

Näst flest lyssnarröster fick Remembers från Oskarshamn i Småland. 122 stycken röstade på dem.

Moget sväng
– Det var faktiskt ett av mina favoritband redan från början. Jag gillar deras do-wap-körer och deras mogna sväng, säger jurymedlemmen Mikael Frohm från Allas.

Tredje bandet att gå vidare var egentligen Callisto, med 79 röster. Men eftersom de redan är uttagna som semifinalister i april får lyssnarnas fjärdefavoriter chansen istället. Det är Strandbergz Orkester som bara var ynka en poäng, 78 , efter Callisto. Ännu ett Band med rötterna i östra Småland/Öland.

Klassiska toner
– Ett ganska klassiskt dansband som bildades så sent som ifjol, men redan har varit med i ”Svensktoppen nästa”. Få se hur långt det räcker här, säger Daniel Bengtzzon från Dansbandskanalen.se.

Juryns funderingar kring lyssnarvalen kan du höra på www.Dansbandskanalen.se både idag, lördag, och imorgon, söndag kl 18.00.

Vem går till final?
Ja, hur långt det räcker avslöjar vi här på www.allas.se torsdagen den 21:e juni. Då har juryn sammanträtt och utsett de fyra band som går vidare till finalen på Malmöfestivalen 23 augusti.

Banden som gått till semifinal är alltså: Janders, Konditorns, Callisto, Extas, Ajax, Bepers, Blame, Remembers, Strandbergz Orkester. Här nedan kan du lyssna på dem.

Juryns val

Janders / Bonnie Bee

Janders / Jukebox

Konditorns/Ge Mej, Ge Mej, Ge Mej

Konditorns/Om Du Skulle Gå

Callisto – Flyg Prinsessa

Callisto – Vårens sång

Extas / I varje litet andetag

Extas / Allting ordnar sig

Bepers / Inom mig

Bepers/Det är dig jag tänker på

Ajax/Stand by your man

Ajax/Tango Tango

Lyssnarnas favoriter

Blame/Pick up truck

Blame/Sofie

Remembers/Mina drömmars ängel

Remembers/Nu vill jag dansa

STRANDBERGZ/Wagon wheels

STRANDBERGS/Stanna hos mig i natt


(124)
(0)Annons

  • Frank

    Ni har glömt skriva med Ajax och Bepers som finalister

  • Mikael Frohm

    Du har alldeles rätt Frank. Så förargligt. Men nu är de med.

  • Dianasdrommar

    Strandbergz är bäst 🙂


Annons

Laddar nästa sida…