Annons
Annons


Lyx på fyra hjul lockar fler svenskar Down Under


Det blir allt populärare med husbil på utlandssemestern. Hos researrangören MyPlanet har intresset för husbil på långväga semestrar i Australien och Nya Zeeland ökat med över 20 procent hittills i år. I topp ligger husbilssemestrar i Australien och Nya Zeeland.

Annons

Att allt fler svenskar vill uppleva utlandssemestern med husbil har flera förklaringar:

Gilla Allas.se på Facebook

– Husbilen gör semestern flexibel och ger resenären frihet att upptäcka nya platser i sin egen fart, säger Susanne Ritzén Österberg, VD på MyPlanet.

Husbilarna håller idag en mycket hög standard och är utrustade med alla tänkbara faciliteter för att hålla – minst – samma standard som boendet hemma. En nyhet är modeller med så kallade ”slide outs” som breddar bilarna rejält för att göra dem både rymligare och bekvämare. En annan praktisk funktion är höj- och sänkbar dubbelsäng Dessutom finns cykelhållare till husbilen för att kunna upptäcka Australiens natur från sadeln. Husbilarna finns i olika prisklasser och storlekar. De flesta husbilar är utrustade med bland annat eget kök, LCD-tv, mikro, gasspis, utomhusgrill samt dusch och toalett.

Hos MyPlanet är det flest familjer som bokar husbilar för semestern i Australien och Nya Zeeland, men även par utan barn är en stor kundgrupp.

Ytterligare en husbilstrend är så kallade ”rymdskepp”, en stor bil med de flesta av husbilens faciliteter. Dagtid fungerar den som en bekväm bil för att smidigt ta sig fram i nya landskap. Nattetid förvandlas den enkelt till en husbil med dubbelsäng. Kombinationen husbil/hyrbil är lite av enklare karaktär än en vanlig husbil.

– Rymdskeppen på fyra hjul har hög hippfaktor och lockar till spontancamping under resan, säger Susanne Ritzén Österberg.

Här ökar husbilar mest på långväga resor:

Ökning 2013 jämfört med 2012:

1. Australien 37 %

2. Nya Zeeland 31 %

3. USA 15 %

(Källa: MyPlanet)

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…