Annons
Annons


Lyxen att bo i hyresrätt

När grannen klipper gräset, sitter de i solen och läser en bok. Det är inte så dumt att bo i hyresrätt, när man slipper underhålla huset själv. De är några stycken i Kronoberg som valt att bo i hyresrätt och de har många anledningar till det.


hyresrätt lyx

Det är skönt att ta slå sig ner på gräsmattan utan att behöva bry sig om klippningen.

Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen region Sydost, menar att han ofta möts av förvåning eller en negativ inställning när han talar om att han bor i hyresrätt.

Han tycker att det är fascinerande att många aktörer på bostadsmarknaden verkar se på hyresrätten som en dålig boendeform, ett sista val för dem som inte har råd att själva äga sitt boende.

Annons

–     Ännu mer fascinerande är det att det mycket ofta går att dra en parallell mellan den som argumenterar emot hyresrätten och den som inte själv bor i hyresrätt, menar Björn.

Gilla Allas.se på Facebook

Han och andra som bor i hyresrätt  har gjort ett val att bo som de gör.

 

Slipper klippa gräs

Alla är inte intresserade av att äga och framför allt att sköta en villa. Bara i Kronoberg är det väldigt många som valt att leva lite bekvämare i en hyresrätt, där de betalar för servicen att någon annan sköter huset de bor i.

• När grannen med villa klipper gräset var och varannan dag, sitter jag i solen och läser en bok.

• När grannen målar huset, går jag på gårdsfest.

Listan kan som sagt göras lång, men något som tydligt går att konstatera är att en gräsmatta måste klippas fasligt många gånger på ett år.

 

Bor som på hotell

Det ses som lite lyx att bo på hotell, eftersom man då slipper göra saker som att städa och laga frukost själv.

Varför anses det då inte som en lyx att bo i en lägenhet där man just slipper att göra saker. Visserligen får jag laga frukosten själv, men jag sparar oändligt många timmar och bekymmer på att inte behöva underhålla huset eller klippa den där snabbt växande gräsmattan.

–      Så nej tack, Kronobergs villaägare får gärna klippa gräset och måla sina fasader hela sommaren. Men jag föredrar friheten med hyresrätt, avslutar Björn.


(111)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…