Annons
Annons


Lyxig fiskgratäng med räkor


Fiskgratäng med räkor

Helglyx! Fiskgratäng med krabba och generös räktopping.

ca 4 port
Tid: ca 35 min

500 g benfri torsk
salt, vitpeppar

Gratängsås:
1 burk krabba (170 g varav 120 g avrunnen vikt)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl fiskspad/buljong
2 dl vispgrädde
1 äggula

Annons

Garnering:
ca 1/2 kg oskalade räkor
dill

1. Lägg fisken i fyra bitar i en smord ugnsform. Salta och peppra. Täck med aluminiumfolie och sätt in i 200°, 8–10 min. Spara spadet.
2. Rensa krabbköttet från ev hårda broskbitar. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjölet under omrörning, späd med fiskspadet och tillsätt grädden. Låt såsen sjuda samman i minst 5 min. Vänd ner krabbköttet och äggulan. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll såsen över fisken och gratinera i 250°, ca 10 min. Skala räkorna. Lägg på räkorna och strö hackad dill över. Serveras med kokt potatis och en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 


(32)
(38)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…