Annons
Annons


Lyxig pytt med lax och färskpotatis


Passa på nu när färskpotatisen är som godast att laga piffig pytt med lax!

Passa på nu när färskpotatisen är som godast att laga piffig pytt med lax och pepparrotsdipp!

4 port
Tid: ca 40 min

600 g små färskpotatisar eller skivade större
olja
salt, peppar
500 g färsk laxfilé, skinn- och benfri
chilikrydda
1 bunt sparris
1 gul paprika
dill eller persilja

Annons

Pepparrotsdipp:
125 g färskost med pepparrotsmak
1 dl crème fraiche
salt, peppar

1.  Skrubba potatisen väl. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda lätt så oljan täcker alla ytor av potatisen, salta och peppra. Grädda i 225° ca 15 min.
2.  Skär laxen i tärningar. Strö över salt, peppar och chili. 3.  Skär av nedre delen av sparrisen, dela sparrisen i 2–3 bitar. Skär paprikan i mindre bitar. Ta ut plåten efter ca 15 min och lägg på laxtärningar, sparris, paprika och hackad dill. Stek ytterligare 10–15 min tills både lax och potatis är färdiga.
3.  Blanda pepparrotsdippen, smaka av med salt och peppar. Lägg upp på fat och servera dippen till samt en grönsallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 


(7)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…