Annons
Annons


Lyxig vit chokladglass


glass av vit choklad

Underbar vinterdessert!

Härligt len chokladglass serverad med apelsinklyftor är en perfekt dessert till trettonhelgen.

ca 6 port
Tid: 20 min + 12 tim i frys

3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 dl kaffegrädde
100 g finhackad vit choklad
3 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
100 g vit choklad
silverkulor
apelsinklyftor

1. Sjud i en kastrull äggulor, socker och kaffegrädde till en kräm. Obs! Får inte koka. Rör ner chokladhacket i den heta krämen tills chokladen smält. Låt svalna. Rör om då och då.
2. Vispa grädde till ett slätt skum och rör ner i chokladsmeten.
3. Häll smeten i en avlång bakpappersklädd form och frys till nästa dag. Ta upp och lägg glassen på ett fat.
4. Ljumma chokladkakan till garneringen försiktigt i mikron, bara så att den mjuknar något. Hyvla spån med osthyvel och lägg på glassen. Garnera med silverkulor och apelsinklyftor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(22)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…