Annons
Annons


Lyxigt kändismys i nya Miffo-tv talkshow


Balint Marton, Sophia Bergman och Claes-Erik Sivre är programledare för UR:s Miffo-tv talkshow. De gästas av Titiyo och Mark Levengood. © Foto: Erik Amkoff/UR

Balint Marton, Sophia Bergman och Claes-Erik Sivre är programledare för UR:s Miffo-tv talkshow. De gästas av Titiyo och Mark Levengood.
© Foto: Erik Amkoff/UR

Titiyo Jah och Mark Levengood är premiärgäster när Mifforadio tar steget in i tv-världen. Det kan vara svårt både att bo ensam eller ihop med någon. Titiyo och Mark pratar om Lyxmys, om att vara för sig själv.

Annons

Sophia Bergman, Claes-Erik Sivre och Balint Marton bjuder i  Miffo-tv talkshow på roliga och tänkvärda möten när de pratar om små och stora livsfrågor med bland andra Titiyo, Mark Levengood, Måns Zelmerlöw och Susanna Alakoski.

Gilla Allas.se på Facebook

Öppenhjärtiga samtal
Det bjuds på öppenhjärtiga och avväpnande samtal om smått och stort i livet. Gästerna delar med sig av personliga reflektioner och tankar.

– De öppnar sig på ett sätt som jag aldrig varit med om i andra program. Programledarna är grymma på att få folk att prata, säger Matz Lundin, producent och projektledare.

Ensamhetens olika sidor
Samtalen utgår alltid från ett tema som programledarna själva har erfarenheter av. Med Titiyo och Mark Levengood pratar de om vad som är bra och dåligt med ensamhet.

– När alla andra är tillsammans med sina respektive och jag sitter där alldeles själv, då kan jag känna mig ensam, berättar Titiyo i premiärprogrammet.

Makt och mod
Med Gudrun Schyman och Susanna Alakoski pratar programledarna om makt och med Magnus Betnér och Amelia Adamo kretsar samtalet kring ursprung. Leif Andrée och Carolina Klüft delar med sig av sina tankar om mod.

Marit Bergman på svenska
Husartisten Marit Bergman är alltid med i studion. För första gången har hon skrivit låtar på svenska och i Miffo-tv talkshow framför hon dessa för allra första gången i tv. Därtill gör hon egna versioner av andra artisters låtar. Gängets egen butler är också en stående karaktär som bidrar till den lyxmysiga stämningen. I varje program får Miffo-gänget dessutom uppfylla några av sina drömmar – flyga luftballong, krossa porslin med slägga eller köra bil, till exempel.

Utvecklingsstörda programledare
Miffo-tv talkshow handlar framförallt om att ta tittaren närmare gästerna. Men med programledare som har en utvecklingsstörning finns även en förhoppning om att programmen ska leda till större förståelse för personer som har en funktionsnedsättning och ett öppnare samhälle. Programledarna för Miffo-tv talkshow representerar en grupp som sällan får delta i det offentliga samtalet på lika villkor. Talkshowen är världsunik.

Under 2013 utsågs programledarna till Årets folkbildare av Studieförbundets Vuxenskolan för sina prestationer i Mifforadio som sänds varje söndag i P4. Tidigare har radioprogrammet belönats med en Ikaros.

Miffo TV talkshow: Onsdag 28 augusti, kl 20.30.  SVT2


(38)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…