Annons
Annons


Mad Men-Maraton inleder ny säsong


Den 6 januari är det dags för säsong 4 av den kultförklarade serien Mad Men. Men redan i nyårshelgen visas säsong tre i ett tv-maraton i Kanal 9.

Männen och kvinnorna på Madison Avenue var pionjärer inom reklamvärlden på 1960-talet. Framgångsrike Don Draper arbetar på Sterling Cooper Advertising Agency och är en mästerlig manipulatör. Don spelar ett högt spel både i styrelserummet och i sängkammaren, men hans privatliv är komplicerat på flera nivåer. Det finns dessutom många unga män på byrån som mer än gärna tar hans plats.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Ny säsong
Säsong 3 tog farväl med ett hopp om en ljusnande framtid. Åtminstone på det professionella planet. Nyskapade ”Sterling Cooper Draper Pryce” börjar ta form och likt missionärer i det alltjämt växande reklamlandskapet uppsöker Roger och Don nya kunder att frälsa.

På det privata planet börjar maskerna krackelera. Gamla strategier håller inte längre. Nya relationer inleds och avslutas. Känslolivet centrifugerar under ytan med en aldrig avtagande kraft. Allt anas, men uttrycks sällan. Tystnad och oförmåga till kommunikation gör livet svårt och ensamt. Men längtan till något bättre, nyare och fräschare finns där hela tiden och driver på i en allt snabbare takt i den nya säsongen.

Skapat trender
Vid det här laget har ”Mad Men” vunnit det mesta som går att vinna och skapat trender världen över. Otaliga prestigemagasin har satt January Jones, Christina Hendricks och Jon Hamm på sina omslag. De har utvecklats till stilikoner med en aura av glamour omkring sig likt 50- och 60-talets stora fixsjärnor.

Nu är det premiär för Mad Men säsong 4 i Kanal 9. Fortsätt följ Don, Betty och Joans öden när tiderna förändras under det expansiva 60-talet. Vinnare blir de som lyckas anpassa sig till den nya tidsandan.I säsong 4:s första avsnittt kämpar det nya företaget för att få jobb och Peter och Peggy tar till ett billigt PR-trick för att lura en kund. Dons personliga problem och en föga smickrande tidningsintervju sätter hans och företagets image i fara.

I rollerna: Jon Hamm som Don Draper, Elisabeth Moss som Peggy Olson, Vincent Kartheiser som Pete Campbell, January Jones som Betty Draper, Christina Hendricks som Joan Holloway, Bryan Batt som Salvatore Romano, Michael Gladis som Paul Kinsey, Aaron Staton som Ken Cosgrove, Rich Sommer som Harry Crane, John Slattery som Roger Sterling, med flera.

Mad Men 3 – Maraton: Lördag 1/1 kl. 12.50 – 19.50 del 1-7
Söndag 2/1, kl 14 – 20 del 8-13

Mad Men, säsong 4: Torsdag 6/1 kl 22.00, Kanal 9


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…