Annons
Annons


Maffig marängpyramid – glutenfritt!

Marängsviss de luxe! Frasiga maränger, glass, chokladsås och fluffig grädde blir en grandios dessert. Superlätt att göra! Vill du att det ska gå extra fort – köp färdiga maränger och chokladsås.


Önskedessert! Makalöst mumsig marängsviss.

Önskedessert! Makalöst mumsig marängsviss.

Marängpyramid med chokladsås, glass och grädde

20–25 st maränger
Tid: ca 1 timme

Till 6–8 pers beräknas ca 15–20 maränger.

Chokladmaränger:
3 äggvitor
2 dl socker
30 g smält mörk choklad
1–2 tsk kakao

Annons

Chokladsås:
3/4 dl socker
3/4 dl vatten
3/4 dl kakao
1/2 dl vispgrädde

ca 3/4 liter choklad-/vaniljglass
3–4 dl vispgrädde
1 ask physalis el valfria bär

1. Vispa äggvitor och socker i en skål över sjudande vattenbad. Vispa med elvisp tills det blir riktigt fluffigt och hårt skum. Ta skålen direkt från vattenbadet och vänd försiktigt ner den smälta chokladen och siktad kakao.

2. Klicka genast ut på bakpappersklädd plåt, grädda i 100°, gärna varmluft i ca 45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna torka på eftervärmen.

3. Förvara dem i tättslutande burk.

4. Chokladsås: Sjud upp socker, vatten, kakao och grädde under omrörning tills det blir en sås. Låt kallna.

5. Vid servering varvas maränger med glasskulor, vispad grädde, chokladsås och bär. Blir det sås över, servera den i en separat skål.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ


(166)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…