Annons
Annons


Maffiga kanelsnurror!

Läckra kanelsnurror för alla fika-tillfällen!


recept på kanelsnurror!

Varför inte fira Kanelbullens dag med några maffiga kanelsnurror!

ca 42 st
Tid: ca 2 tim

5 dl mjölk
50 g jäst
100 g smör eller margarin (rumstemp)
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
15 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
ca 150 g smör eller margarin
1 dl socker kanel

Pensling:
1 ägg
pärlsocker

1. Värm mjölken till ca 37°. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med den varma mjölken. Klicka i matfett och tillsätt socker, salt och ägg. Rör om.
2. Arbeta in vetemjölet lite i taget tills det blir en lös men smidig deg. Jäs under bakduk till nästan dubbel storlek, 40–50 min. Blanda fyllningen.
3. Stjälp upp degen och dela den. Kavla ut varje del till ca 30×40 cm. Blanda fyllningen och bred ut den på plattorna och vik dem sedan dubbla. Skär 2–3 cm breda remsor, sno runt remsan, gör en knut och lägg i bakformar. Jäs bullarna övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 250°, 6–8 min tills de har fått fin färg.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Läs också: Fler recept på goda kanelbullar!


(40)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…