Annons
Annons


Magiska och mytomspunna platser


Stonehenge.

Gillar du mystik, gamla ruiner och utomjordingar? Här kommer höstens bästa resmål för dig som söker spänning eller vill känna historiens vingslag.

Loch Ness, Skottland. Kanske kan just du hitta sjöodjuret Nessie?

Annons

Lourdes, Frankrike. Känt för de visioner av jungfru Maria som sågs 1858 i en grotta vid floden. I grottan finns en källa med vatten som anses undergörande och helande.

Bermudatriangeln, Atlanten. Kallas även för ”Dödens triangel” eftersom rykten påstår att flera fartyg och flygplan av oförklarlig anledning förlist, störtat eller försvunnit spårlöst i området.

Gilla Allas.se på Facebook

Area 51, Nevadaöknen, USA. Amerikansk topphemlig militäranläggning. Den höga sekretessen har gett upphov till konspirationsteorier om den första månlandningen och rykten om UFO-verksamhet.

Ales stenar, Sverige. Sveriges största bevarade skeppssättning. Än i dag är forskare och arkeologer oeniga om både ålder och funktion.

Påskön.

Pompeji, Italien. Antik stad som begravdes under vulkanen Vesuvius utbrott 79 e Kr. Delvis utgrävd igen.

Stonehenge, England. Grav- och ceremonianläggning från sten- och bronsåldern.

Påskön, Chile. Berömd för sina stora stenstatyer, vars ursprung är oklart.

Machu Picchu, Peru. Ruinstad, uppförd i Inkariket omkring 1450.

Storsjön, Sverige. Känd för legenden om ett Storsjöodjur, likt ”Nessie” i Loch Ness.

Roswell, New Mexico, USA. Enligt ryktet kraschlandade ett UFO, bemannat med utomjordiska varelser, här 1947. På 90-talet kom rapporter om att det i själva verket var en hemlig spaningsballong.


(2)
(0)


Annons

  • Anna CR

    Något kittlande och mystiskt som ni missat – våra gåtfulla hällristningar. Varför ristade människorna in bilderna i hällarna, användes de i riter och magi, ville de lämna budskap till oss efterkommande, vilka krafter fanns – och finns kanske fortfarande – inneboende i symbolerna och framställningarna?
    Och hur vill vi i dag uppleva en hällristningsplats, som exempelvis Tanum? Med ficklampor och släpljus om natten? Med musik och berättelser runtomkring? Med lajv-uppvisningar av tänkta riter och magi? Guider, skådespelare, skyltar, filmer, appar… Vad vore den ultimata mystik-upplevelsen?


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…