Annons
Annons


Magnus Carlsson: Jag övar på låten på löpbandet


magnus-carlsson

Magnus Carlsson är rutinerad i Melodifestivalsammanhang, detta blir hans åttonde medverkan.

Läs intervjuer med andra artister här.

Vad kan du berätta om din låt?
Det är en snabb låt av Thomas G:son med text av Lina Eriksson. En kärlekstext som så många andra, men med lite roliga och udda ordval, vilket gör att den sätter sig väldigt lätt i lyssnarnas/tittarnas öron.
Glad feeling och ett snabbt beat, där ett av mina ledord till SVT har varit att jag vill ha fart och ljus och ett jäkla drag från scenen. Haha!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vad säger du om årets startfält i din deltävling?
Det är ett svårtippat startfält. Väldigt många nya namn som jag inte har koll på över huvud taget så det ska bli kul att se alla bidragen framöver.
Några gamla bekanta ansikten i gänget och några oväntade – precis som det skall vara vara! Själva resultatet är omöjligt att sia om. Må bäste låt segra!

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?
Det är att det är en vansinnigt rolig cirkus att delta i! Hela veckan i värdstaden är väldigt trevlig och feelingen bakom kulisserna med de övriga artisterna och TV-crewet är väldigt nice.
Själva tävlingsmomentet är kanske inte det roligaste man kan utsätta sig för, men om man bortser från det och fokuserar på att ha roligt längs vägen så brukar det funka!

Hur förbereder du dig?
Jag repar låten fram och tillbaka flera gånger om dagen med dans och text och allt. Igår sprang jag till exempel på löpbandet i en timme och det betyder att jag hann lyssna på låten 20 gånger! Låter kanske inte riktigt klokt, men när sändningen väl är igång är det försent att börja slås av tankarna ”Hur var texten i vers 2 andra raden nu igen..?” Då måste allt bara sitta!

Något speciellt du gör precis innan framträdandet?
Jag har mina rutiner för att få ordning på allt. Jag kollar skosnörena, gylfen, tänderna, sträcker ut kläderna en sista gång. Och sedan går jag ut på scenen.

Din egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?
Min absoluta festivalfavoritlåt är ”Waterloo” med ABBA, mina husgudar som följt mig genom livet med sin musik. De gjorde att den där tvååringen i Fristad fastnade framför sin lilla bandspelare med mikrofon i näven och började sjunga för kung och fosterland. Jag brukar säga att dom gjorde mig till den jag är, eftersom musik är min stora passion i livet. Vad jag skulle säga om jag träffade dom på gatan nån gång..? ”Thank you for the music” så klart!

Magnus Carlsson startar som nummer 6 i deltävling 2 i Malmö med låten ”Möt mig i gamla stan”.

Här kan du läsa en intervju med Magnus Carlsson från 2001!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…