Annons
Annons


Magnusson och Meltzer återförenas i semesterkomedi

Peter Magnusson och Christine Meltzer har rivit ner många skratt tillsammans. Nu återförenas de i komediserien "Sommaren med släkten"


Peter Magnusson som Jens, Rakel Wärmländer som Åsa och Kassel Ulving som Lukas. Jonathan Ljunggren/Bob film/Kanal 5.

Peter Magnussons nya komediserie ”Sommaren med släkten” bygger på förväntningarna inför semestern. Alla vill ta det lugnt, sippa rosé på en brygga eller lösa korsord i bersån. När de högt ställda förväntningarna kommer på skam är det upplagt för besvikelser.

Annons

I ”Sommaren med släkten” handlar det om Jens (Peter Magnusson) som tillsammans med frun Åsa (Rakel Wärmländer) packar ihop familjen för att tillbringa sommaren i en semesteridyll i skärgården. Stugan tillhör egentligen svärföräldrarna men det unga paret har fått veta att de ska få ta över. Allt ställs dock på sin spets när det visar sig att svärföräldrarna (Anki Lidén och Krister Henriksson) skjuter upp överlåtandet. Till och råga på allt dyker de upp i stugan och förklarar att de också tänker tillbringa sommaren där.

Handlar om ”svennebananer”

Serien har en norsk förlaga i ”Neste sommer” och är skriven av Peter Magnusson som själv har gedigen erfarenhet av skärgårdslivet.

Gilla Allas.se på Facebook

En utmärkt scen för en komedi.

– Skärgården har varit ett populärt område att lägga komedier och historier i. Men det krävs mer än det. Skillnaden mot något som ”Solsidan” är att det här rör sig om vanliga människor, ”svennebananer”, säger Peter Magnusson till Aftonbladet.

Christine Meltzer, Peter Magnusson, Anki Lidén och Krister Henriksson. Jonathan Ljunggren/Bob film/Kanal 5.

Hög igenkänningsfaktor

Peter Magnusson beskriver serien som en ”igenkänningskomedi”.

Serien innebär också att Magnusson återförenas med Christine Meltzer som han gjorde ”Hey baberiba” med. Här spelar Meltzer hans svägerska och semestergranne.

– Alla kommer att kunna känna igen sig. Man längtar efter sommaren och ledigheten i flera månader och när den väl kommer så pajar det mesta för att man har så höga förväntningar. Det är dåligt väder och svärföräldrar och föräldrar och syskon och gäster, säger Christine Meltzer till TT.

Sommaren med släkten har premiär 19 mars kl 21.00 på Kanal 5.

Text: Henrik Högström

LÄS OCKSÅ


(59)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…