Annons
Annons


Majblomman är hallonlila!

Genom en spännande omröstning på www.majblomman.se och Instagram har en favorit bland tio blommiga finalister korats. Årets majblomma har kronblad i hallonlila, och en klassisk gul prick i mitten. Den fick överlägset flest röster!


majblomman
Sedan 1907 byter Majblomma skepnad varje år. Det är en anrik blomma som nu planteras, för att slå ut i blom den 14 april då insamlingen drar igång.

– Förra året samlade 80.000 barn in rekordbeloppet 61 miljoner kronor, och i år satsar vi på en ökning igen. Det behövs verkligen för att vi ska kunna att hjälpa ännu fler barn som har det svårt, säger Lena Holm, Majblommans generalsekreterare.

Annons

Av Majblommans insamling går ca 80 procent till Majblommans ändamål som bland annat är att hjälpa enskilda barn med bidrag till glasögon, en cykel, sommarläger, en varm vinterjacka, fritidsaktiviteter och mycket annat som gör att barn kan vara med sina kamrater i skolan och på fritiden. Majblomman driver opinion runt kärnfrågorna som är att barn med synnedsättning ska ha rätt till glasögon och att skolan måste följa skollagen och inte ta ut dolda avgifter.

Majblomman är alla barns blomma. Sedan 1907 arbetar Majblomman för att förbättra barns villkor i Sverige. Insamlingen bygger på att barn hjälper barn genom att sälja majblommor. Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation med 650 lokalföreningar. Varje förening är en del i barnets nätverk med familj, skola, fritid, hälso- och sjukvård samt socialtjänst på orten. Visionen är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Under hela året ger majblomman bidrag till enskilda barn, skolaktiviteter och forskning om barn.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…