Annons
Annons


Malin Crépin blir den nya Annika Bengtzon


LizaMalin1pi_lupp

 

Nu ska en ny omgång Liza Marklund-böcker filmatiseras och i huvudrollen som deckarjournalisten Annika Bengtzon ser vi relativt okända Malin Crépin.

 – Annika Bengtzon är en mångsidig karaktär. Jag tycker att det är särskilt intressant att hon är en så hängiven och kompromisslös journalist. Det ska bli en utmaning att sätta sig in i både personen och yrkesrollen, säger Malin, på bilden tillsammans med författaren Liza Marklund.

Annons

Malin tar över efter Helena Bergström som spelade Annika Bengtzon i Sprängaren och Paradiset.

Crépins största filmroll hittills är den kvinnliga huvudrollen i filmen I skuggan av värmen – en insats som gav henne en Guldbaggenominering. Men nu får hon ta sig an en roll som gör henne känd för en betydligt större del av svenska folket.
Huvudpersonen i Liza Marklunds deckarserie är kriminalreportern Annika Bengtzon som arbetar på tidningen Kvällspressen. Annika är en hängiven journalist som tar sitt yrke på stort allvar. Hon är också mamma till två barn och kämpar för att få sitt förhållande med mannen Tomas att fungera.

De böcker som ska filmatiseras är Studio sex, Prime time, Den röda vargen, Nobels testamente, Livstid och En plats i solen. Nobels testamente blir biofilm medan de övriga sänds i TV4 och ges ut på dvd.  Filmserien produceras av Yellow Bird tillsammans med TV4, tyska ARD Degeto och Nordisk film


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…