Annons
Annons


Malin Olsson och Edward af Sillén blir kommentatorer


Malin Olsson leder även "Inför Eurovision Song Contest" Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Malin Olsson leder även ”Inför Eurovision Song Contest” Foto:Carl-Johan Söder/SVT

De kommenterade Junior Eurovision Song Contest tillsammans 2010. Nu kan svt.se/melodifestivalen avslöja att Malin Olsson och Edward af Sillén återförenas som Eurovision-kommentatorer. Den 6 maj intar duon för första gången kommentatorsbåset i Köpenhamn.

Annons

– Edward är ett proffs! Vi kommenterade Junior Eurovision Song Contest ihop 2010. Det blev många skratt mellan kommentarerna, så jag vet att det här kommer bli minst lika kul! säger Malin Olsson till Svt.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget. Jag har alltid följt Eurovision Song Contest och dessutom varit på plats tidigare år i Düsseldorff, Azerbajdzjan när Loreen vann och förra året i Malmö. Det ska bli ett sant nöje att lotsa tittarna genom ländernas bidrag.

Edward af Sillén har kommenterat Eurovision fyra år i rad, från 2009 till 2012. Under samma period samt 2013 var han även involverad i Melodifestivalen som manusförfattare och regissör.

Förra året fokuserade han helt på manusarbetet med Petra Mede och lämnade istället över båset till Josefine Sundström, som agerade ensam kommentator under Eurovision Song Contest i Malmö. Nu glädjer han sig åt att vara tillbaka som tittarnas skarpsynte ciceron tillsammans med Malin Olsson.

– Det är ett bås jag har längtat efter att kliva in i. Det känns inte som att jag har varit så långt bort eftersom jag jobbade med Eurovision förra året, fast från ett annat håll. Men det är jätteroligt att vara tillbaka!

Historik: Svenska Eurovisionskommentatorer under 2000-talet

2013: Josefine Sundström

2012: Gina Dirawi och Edward af Sillén

2011: Edward af Sillèn och Hélène Benno

2010: Edward af Sillén och Christine Meltzer

2009: Edward af Sillén och Shirley Clamp

2008: Kristian Luuk och Josef Sterzenbach

2007: Kristian Luuk och Josef Sterzenbach

2006: Pekka Heino

2005: Pekka Heino

2004: Pekka Heino

2003: Pekka Heino

2002: Christer Björkman och Claes Åkeson

2001: Henrik Jonsson

2000: Christer Lundh och Pernilla Månsson


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…