Annons
Annons


Malmöborna mest nöjda med hemorten


Två av tre, eller 65 procent, av svenskarna trivs bra på den ort där de bor. Bäst trivs de som bor i landets tre största städer och allra mest nöjda är de som har sitt boende i Malmö visar en undersökning som Fastighetsbyrån har gjort. I Malmö uppger 73 procent av de boende i undersökningen att de trivs bra, i Stockholm är det marginellt färre – 72 procent – som trivs och i Göteborg 70 procent.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Det är positivt och något oväntat att se att Malmöborna är mest nöjda med sin ort, med tanke på alla negativa skriverier som förekommit, konstaterar Lars-Erik Nykvist som är vd på Fastighetsbyrån.

Sammantaget visar resultaten att 65 procent i hög utsträckning trivs på orten där de bor. 30 procent är vare sig nöjda eller missnöjda med sitt boende medan 5 procent inte trivs alls.

På mindre orter, färre än 95 000 invånare, trivs 62 % i hög utsträckning. Minst nöjda är de som bor på större orter med omkring 100 000 invånare. Där landar trivselsiffran på 58 procent. Större orter har också störst andel som är missnöjda.

Läs mer om undersökningen här.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…