Annons


Malta – en historisk resa

Härliga stränder, kristallklart vatten, en fascinerande historia och inte minst vänliga malteser. Följ med oss till magiska Malta!


Hamnen i Valletta måste man besöka. Foto: Shutterstock/IBL

Den lilla ögruppen i Medelhavet lockar med vykortsvackra vyer och många spännande utflyktsmål. På vår resa till Malta får vi bland annat uppleva huvudstaden Valletta och den gamla huvudstaden Mdina, Blå grottan, Dingliklipporna och det historiska området De tre städerna. Det finns också möjlighet till ett besök på ön Gozo, där livet levs i ett stilla och lugnt tempo. Gozo är en orörd ö med fantastiskt landskap – gröna åsar, smala vikar och mysiga byar.

Annons

Kyrkan Ta Pinu är en av de mest kända kyrkorna på ön Gozo. Foto: Shutterstock/IBL

Är du intresserad av historia, arkeologi eller geologi är Malta en skattkammare. Genom tiderna har bland andra fenicier, romare och araber krigat och påverkat livet för alltid här. Här finns många spännande historier att ta del av!

Självklart finns det också gott om tid till att utforska och njuta av badlivet på Maltas fantastiska stränder. Ett dopp i det klara vattnet är ett måste.

På Dolmen resort hotel & spa finns både strand och flera pooler. Foto: Aller Travel

Vi bor bra på ett spahotell i St Paul’s Bay, en liten bit utanför Valletta. Här kan du slappna av i en av temabarerna eller prova lyckan på hotellets kasino. Du kan hyra cykel, båt och vattenskoter i receptionen, och semesteranläggningen har också en dykarskola. Med oss under resan har vi en guide med lokalkännedom och en svensktalande reseledare som samlar gruppen och visar oss det äkta Malta.

Höjdpunkter under resan:

1. Behagligt klimat.

2. Utflykt till den orörda ön Gozo.

3. Spännande historier och utflykter.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den gula knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…