Annons
Annons


Månadens blomma – maj

Blomsterfrämjandet har valt snötöreln och sommarklättrarna till maj månads blommor.


Snötöreln blommar

Snötöreln blommar gärna och rikligt hela sommaren.

En fantastisk sommarblomma som har allt du kan önska är snötöreln, Euphorbia ‘Diamond Frost’. Låt inte namnet lura dig, snötöreln bringar löften om sommar och romantik. Snötöreln snålar inte på behagen precis. De vita blommorna kan liknas vid ett ymnigt snöfall och de levereras hela sommaren utan uppehåll. Detta är en tålig sommarblomma som kan stå i både kruka och rabatt och som samspelar med så gott som allt. Den klarar hyfsat mycket av både vind och kyla och trivs och blommar lika flitigt i sol som i halvskugga.

Annons

Plantera snötöreln tillsammans med andra sommarblommor i krukor eller amplar. Där är snötöreln en strålande fin utfyllnad som med sina grunda rötter inte konkurrerar så mycket om utrymmet i jorden.

Törnrosas kjortel.

Törnrosas kjortel.

Låt även sommarklättrarna slingra i uterum, på balkonger och altaner. En gammaldags klätterväxt som åter uppmärksammas är törnrosas kjortel, Rhodochiton atrosanguineum. Det är en ovanligt söt planta med sina mörkt violetta blommor och ett rosa kjolliknande foder. Den slingrar iväg till en höjd på drygt två meter.

 

Klockrankan, Cobaea scandens, till exempel kan fylla en hel mur eller ett plank med sina klockformade blommor i olika färger. Det finns plantor att köpa så här års som har kommit en bra bit på väg eller lite mindre som bara väntar på att få skjuta iväg på höjden. Vilken variant du än väljer är priset oftast mycket rimligt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…