Annons
Annons


Fyllda fikabullar!

Supersaftiga och helt oemotståndligt gott! Mandel både i fyllning och på topp.


Mandelälskarens nya favoriter!

Mandelälskarens nya favoriter!

Mandelbullar

ca 25 bullar
Tid: 3 tim

Deg:
ca 7 dl vetemjöl
110 g margarin
30 g jäst
2 dl kall mjölk
1 ägg
1/2 dl socker

Fyllning:
75 g mjukt smör
1 påse Odense mandelfyllning, 200 g med 38 % mandel
ägg till pensling
mandelspån

Annons

1. Nyp ihop mjöl och margarin till en smulig massa. Rör ut jästen i den kalla mjölken, rör ner det samt ägg och socker i mjölmixen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Jäs under duk ca 2 tim.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Kavla ut degen till en platta ca 55×25 cm. Bred på smöret och mandelfyllningen över.

3. Rulla ihop, skär i bitar och lägg i bullformar. Jäs i ca 40 min.

4. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°, 6–8 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 


(16)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…