Annons
Annons


Kondisfina mandelgrottor

Ta genvägen till proffsiga mandelformar. Köp färdig fyllning och lägg på locket och pudra med florsocker. Makalöst mumsigt!


Tjuvstarta påsken!

Tjuvstarta påsken!

Mandelgrottor

30 små
Tid: ca 1 timme

ca 3 3/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
200 g kallt smör

Fyllning:
200 g mandelfyllning, 30% mandel (Odense)

Garnering:
florsocker

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare el för hand, men bara tills det precis blir blandat. Forma en rulle och lägg in i kyl ca 30 min.

Annons

2. Skär degrullen i bitar, tumma ut degen i små mazarinformar – Obs! spara ca 1/3 av degen till lock. Fördela fyllningen i formarna. Skär resterande deg i tunna skivor och lägg på som lock. Nagga.

3. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i 13–15 min. Låt svalna. Pudra med florsocker vid servering.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka ännu mer enkelt och kondisfint. Muffins med topping.

LÄS OCKSÅ


(10)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…