Annons
Annons


Mandelkaka med plommon

Klassisk sockerkaka får sällskap av plommonhalvor och riven mandelmassa. En extra saftig som supergod kombination.


Extra gott med riven mandelmassa och plommon.

Extra gott med riven mandelmassa och plommon.

Fruktig mandelkaka

10 bitar
Tid: 20 min + 50 min i ugn

10 plommon
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g mandelmassa

Fixa plommondessert: Plommon under mandeltäcke

Annons

1. Lägg plommonen i en kastrull med kokande vatten. Ta upp dem när skalet börjar spricka. Låt svalna, ta bort skalet och kärna ur.

2. Smält margarin i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt blandningen svalna.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.

4. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt fettblandning, mjölblandning och mandelmassa till äggsmeten och blanda. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 liter. Fördela plommonhalvor i sockerkakssmeten.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45–50 min. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kakan vila och vänd sedan upp den på sockrad tallrik.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(32)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • Beatrisz Pintér

    Hej mycket god kaka,tycker annars inte om plommon men den går bra i kakan.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…