Annons
Annons


Mandelkakor med kola

Dumlekola sätter härlig smak på de spröda mandelkakorna.


Mandelkakor

 

21 st
Tid: ca 45 min
150 g smör
135 g mandel
2 bittermandlar
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3+2 äggvitor
1 dl vetemjöl
21 dumlekolor
ca 30–40 g mörk choklad

1. Hetta upp smöret i en kastrull tills det blir ljusbrunt. Passa, det går fort. Låt det svalna.
2. Mal mandeln. Blanda florsocker, mandel, vaniljsocker och 3 äggvitor till en jämn smet. Tillsätt smör och mjöl.
3.  Vispa de resterande 2 äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i aluminiumformar och tryck ner en kola i varje.
4. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i 175°, 15–20 min. Stjälp upp kakorna när de svalnat något. Smält chokladen, häll i en spritspåse (av plast), klipp av en liten bit och ringla choklad över kakorna.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(47)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…