Annons
Annons


Mandelrutor med hallonmousse

Ljuvliga små munsbitar är de franska petit fourerna. Härlig som dessert, till fika eller som avslutning på buffé.


mandelrutor

ca 40 små rutor
Tid: ca 45 min + tid i kyl för att stelna

Botten:
300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
4 ägg
3 msk vetemjöl

Fyllning:
4 1/2 gelatinblad
200 g hallon
4–5 msk socker
2–2 1/2 msk pressad citronsaft
3 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
hallon
mynta

 1. Riv mandelmassan och blanda med smöret. Rör ner ett ägg i taget. Sikta ner mjölet och blanda bara precis samman till en smet. Häll smeten i en bakpappersklädd mindre långpanna, 25×35 cm. Bred ut smeten jämnt. Grädda i 175°, ca 15–18 min, tills bottnen blir precis klar och stannat. Låt svalna.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.

3. Mixa de lätt tinade (om de är frysta) hallonen med sockret. Hetta upp citronsaften och lägg i urkramade gelatinblad och rör om tills de har smält. Låt svalna till simmig konsistens och rör ner i den inte alltför kalla hallonmixen. Vispa grädden och vänd snabbt ner den.

4. Bred ut moussen över kakbottnen och ställ in kallt i minst 3 tim. Skär i rutor. Garnera med hallon och mynta.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(17)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…