Annons
Annons


Mandeltårta med choklad

En riktigt mumsig mandeltårta med chokladbotten!


mandeltarta

ca 8 port
Tid: ca 40 min

400 g mandelmassa
2 msk kakao
4 äggvitor

Kolakräm:
4 äggulor
3 msk ljus sirap
1 dl socker
1 dl vispgrädde
100 g rumstempererat smör
ca 50 g rostade mandelspån

Annons

1. Riv mandelmassan grovt och blanda med siktad kakao. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt med mandelmassan. Bred ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam, klädd med bakplåtspapper.
2. Grädda i 175°, 22–25 min. Låt svalna något och dra bort papperet den gräddats på.
3. I en tjockbottnad kastrull blandas äggulor, sirap, socker och vispgrädde. Sjud upp under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka  men ska tjockna! Rör ner det mjuka smöret i klickar. Låt krämen kallna i kyl.
4. Fördela krämen över bottnen. Garnera med rostad mandel. Förvara kallt.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(100)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…