Annons
Annons


Mandeltårta till påsk


Lättbakad mandeltårta – kalasgott till påsk!

12–15 bitar
Tid: ca 45 min

200 g mald mandel
3 dl socker
8 äggvitor

Smörkräm:
6 äggulor
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl socker
200 g mjukt smör

Garnering:
rostade mandelspån
ca 2 dl vispgrädde
några hallon

Annons

1. Blanda mandel och socker. Vänd ner de hårt vispade äggvitorna. Bred ut smeten i tre runda plattor, ca 22 cm i diam, på bakpappersklädda plåtar. Grädda i 175° ca 20 min. Låt svalna något innan papperet tas bort och dra papperet från bottnarna.
2. Sjud gulor, mjölk och socker under kraftig omrörning till en tjock kräm.
3. Låt svalna och vispa då och då. Rör smöret mjukt och tillsätt det i små klickar under omrörning.
4. Lägg ihop bottnarna med kräm emellan och ovanpå.
5. Lägg mandeln i rutor över tårtan. Spritsa grädde i rutorna och garnera med hallon.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…