Annons
Annons


Läcker mandeltårta!

Tvåvåningstårta av mandelbottnar toppade med chokladkräm. Du gör den enkelt från grunden. Klar på mindre än en timme.


mandeltarta

Tid: ca 40 min
8–10 bitar

400 g mandelmassa
4 äggvitor (spara gulorna)
Fyllning:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
125 g mörk choklad av god kvalitet
125 g mjukt smör

Garnering:
rostade mandelspån
Till servering:
bär, t ex hallon och physalis
vispgrädde

Annons

1. Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna i en ren skål till hårt skum. Rör först ner ca hälften av de vispade äggvitorna i mandelmassan, vänd ner resterande med stora tag.
2. Rita upp två cirklar på bakplåtspapper, ca 22 cm i diam. Bred ut smeten jämnt i cirklarna. Grädda bottnarna i 175°, 15–18 min. Låt svalna.
3. Sjud äggulor, grädde och socker till en kräm under ständig vispning (Obs! Får inte koka). Dra kastrullen från värmen. Tillsätt hackad mörk choklad under omrörning, låt svalna något och rör sist ner smöret i klickar. Låt kallna i kyl.
4. Ta bort bakplåtspapperet och lägg en botten på ett fat, bred på kräm, lägg över nästa botten och täck med resterande kräm. Strö över rostad mandel. Servera med bär och vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(16)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…