Annons
Annons


Mando Diao bäst på Svensktoppen 2013


På måndagen presenterade Carolina Norén de tio låtar som varit mest framgångsrika under Svensktoppsåret 2013. ”Strövtåg i hembygden” med Mando Diao blev, inte helt överraskande, den mest framgångsrika låten.

Annons

Mando Diao vann även utmärkelserna ”Årets Artist” och ”Årets Kompositör”.

– Det är som en märklig dröm, kommenterar Björn Dixgård från Mando Diao framgångarna med Strövtåg i hembygden. Vi hade länge känt att vi ville pröva något nytt, men vi spelade in albumet Infruset mer som ett experiment. Det var inte självklart att Strövtåg i hembygden skulle bli första singel från skivan, det var skivbolaget som föreslog det.

Uggla tvåa
”Jag och min far” med Magnus Uggla kom på andraplats och är den enda låt som under året kunnat hota i toppstriden.

– ”Strövtåg i hembygden” är en fantastisk låt som förtjänar att ligga i topp på Svensktoppen. Det som förenar våra framgångar tror jag är att vi båda som artister vågat pröva nya och oväntade grepp, säger Magnus Uggla.

Tre låtar har under året legat längre än ett år på listan. Förutom ”Strövtåg i hembygden” och ”Jag och min far” så passerade även Petra Marklund årsstrecket och ”Händerna mot himlen” är den tredje mest framgångsrika låten på Svensktoppen under 2013.

Avicii prisad
Utmärkelsen ”Årets Nykomling” går till Avicii med ”Wake me Up” som gick in starkt på listan i början av hösten.

Intressant att notera är också att ”Only the dead fish follow the stream” med Louise Hoffsten blev den mest framgångsrika låten från Melodifestivalen, med en sjätteplacering på årslistan. I Melodifestivalen kom Louise Hoffsten femma.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…