Annons
Annons


Manligt konstsim gjorde biosuccé


Stockholms Konstsim Herrar simmmar främst i lagformationer. Foto: Dylan Williams

Den sparsamt uppmärksammade sportgrenen manligt konstsim tar revansch i SVT till helgen. Då visas det konstsimmande karlar både från fiktionens värld och från verkligheten.

På fredag sänds Måns Herngrens långfilm ”Allt flyter”, och på söndag kan tittarna möta den grupp konstsimmande män som inspirerat till Herngrens långfilm i dokumentären ”Män som simmar”.

Annons

Vild svensexa
En vild svensexa och ett svidande nederlag i innebandy väcker Fredriks passion för konstsim i filmen Allt flyter. Fredrik hetsar sina gamla polare att börja simma och när chansen kommer att tävla med laget i en internationell konstsimtävling för herrar, vet Fredrik inga gränser.

Filmen handlar om manlig vänskap och familjerelationer som sätts på riktigt hårda, blöta prov. Regi: Måns Herngren. I rollerna: Jonas Inde, Amanda Davin, Andreas Rothlin-Svensson, Jimmy Lindström, Peter Gardiner, Benny Haag, Shebly Niavarani, Kalle Westerdahl, Paula McManus med flera.

Ett andningshål
Söndagsdokumentären Män som simmar är en film om konstsim och konsten att fylla 40. En grupp frustrerade män bildar ett konstsimlag. Att simma konstsim blir ett andningshål i en tillvaro som känns full av stress och krav. Poolen blir en oas där dessa medelålders män kan flyta, leka och komma ihåg att en gång var allting möjligt.

Det som från början är ett lättsamt sätt att umgås förvandlas snart till blodigt allvar. Målet är en bra placering i VM i Milano. Men vägen dit är full av kallsupar.

Esther Williams inspirerar
Stockholm Konstsim Herr består av en grupp medelålders män som arbetar som lärare, lokförare, arkivarier, kötthandlare och chefer. Inspirerade av Esther Williams simtekniker bildar de tillsammans en klubb för konstsimmande män. I dokumentären Män som simmar får vi följa deltagarna i träningsbassängen, under lediga stunder och på tävling.

Fredagsbio: Allt flyter, fredag 8 april kl 21.00, SVT1.

Söndagsdokumentären: Män som simmar, söndag 10 april kl 20.00, SVT2.

LÄS OCKSÅ


(3)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…