Annons
Annons


Måns Zelmerlöw öppnar Eurovision med hjälp av en barnarmé

Måns Zelmerlöws vinnarbidrag ”Heroes” får nytt liv. En analog version, där projektionerna blir till kött och blod i form av en hel barnarmé, blir den första semifinalens öppningsnummer – och inleder därmed hela Eurovisionveckan.


mans-zelmerlow

Så här såg det ut när Måns Zelmerlöw framförde Heroes under finalen av Melodifestivalen. I Eurovision Song Contest kommer vi att få se ytterligare en ny version. Foto: Stefan Johansson

Vi fick ett smakprov på Måns Zelmerlöws mäktiga shownummer i Eurovision redan i finalen av Melodifestivalen.

Då fick streckgubben liv för första gången. En riktig pojke och en barnkör gjorde Måns Zelmerlöw sällskap på scen. En akustisk version av ”Heroes” framfördes och hela numret genomsyrades av ett anti-mobbningstema.

Annons

Nu förstärks numret, som ska inleda den första semifinalen och därmed hela tävlingsveckan, ytterligare.

Gilla Allas.se på Facebook

– I grunden är det samma nummer som vi gjorde i Melodifestivalen, så det handlar om att vi ska förmedla samma hoppfulla känsla. Den här gången börjar det väldigt mörkt, för att sedan spricka upp i ännu mer hoppfullhet, förklarar Måns Zelmerlöw för svt.se/eurovision.

Numret speglar temat för Eurovision Song Contest 2016. Den uppmärksamme hörde redan i Melodifestivalen hur Billy lät en ny textrad i ”Heroes” klinga ut i arenarummet. ”Come Together”, årets slogan, sjöng han i stället för de ursprungliga orden ”sing together”.

–  Det ska spegla lite den tid vi lever i och det vi hoppas att vi är på väg mot. Vi river murarna och bygger broar, vilket ju är hela anledningen till att Eurovision finns från första början. Därför lämnar jag också över till barnen, så att de får avsluta själva. De kommer stå i ett fullsatt Globen inför 40 miljoner tittare, säger Måns Zelmerlöw och tillägger:

– Det känns väldigt mäktigt.

Källa: Svt

Eurovision Song Contest 2016 tider och datum:

10 maj kl 21.00 i SVT1 – Semifinal 1
12 maj kl 21.00 i SVT1 – Semifinal 2
14 maj kl 21.00 i SVT1 – Final

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…