Annons


Lättbakade marängbakelser med limekräm

Med vit choklad i marängen blir bakelserna något alldeles extra. Den syrliga limekrämen passar perfekt till. Toppa med fräsch frukt och härliga bär.


Härlig glutenfri marängbakelse.

Marängbakelser med limekräm

6 port
Tid: 1 tim och 25 min + tid att svalna

75 g vit choklad
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk pressad citron
1 msk majsena majsstärkelse

Limekräm:
3 dl sötad kondenserad mjölk
1/2 dl pressad lime (ca 2 st)
finrivet skal från 2 limer
2 dl turkisk yoghurt

Annons

Topping:
2 kiwier
några jordgubbar
25 g grovt hackad vit choklad

Garnering:
citronmeliss

1. Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Rör ner pressad citron och majsena. Tillsätt chokladen och blanda försiktigt.

2. Gör sex decimeterstora rundlar av smeten på ett bakplåtspapper (det kan bli lite smet över). Grädda mitt i ugnen i 150° i 1 tim. Stäng av ugnen och låt plåten med marängbottnarna stå kvar tills den har svalnat.

3. Blanda kondenserad mjölk, pressad lime och limeskal i en bunke. Rör försiktigt ner yoghurten. Ställ krämen kallt fram till servering.

4. Gör en grop i varje marängbotten. Lägg i limekräm, skivad kiwi och halverade jordgubbar. Strö över hackad choklad. Garnera med citronmeliss.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Marängsviss med passionsfrukt


(70)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…