Annons


Dubbelgott – maränger med chokladfyllning

Baka spröda maränger med mandel och hasselnötter. Lägg samman dem med härlig chokladkräm smaksatt med vanilj. Garnera med choklad.


Baka supergoda maränger med både hassenötter och mandel. Lägg samman med med god chokladfyllning i mitten.

Kondisfint – och ändå enkelt att baka. Foto: Pontus Ferneman

Recept Dubbla maränger med choklad

38 st
45 min

Ingredienser:
4 äggvitor
4 dl florsocker
200 g mald mandel
25 malda hasselnötter

Chokladkräm:
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1–2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
1 äggula

Annons

Garnering:
ca 35 g mörk choklad

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt florsockret lite i taget under fortsatt vispning. Rör till sist ner mald mandel och nötter.

2. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar, eller häll den i en spritspåse och spritsa utan tyll. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i ca 10 min.

3. Vispa samman chokladkrämen. När kakorna kallnat läggs de dubbla med chokladkräm emellan.

4. Smält chokladen och ringla över kakorna med svepande rörelser. Förvaras i frys och tas upp efter hand.

Baka också:Minipavlova med dumlefluff

Överraska med marängbakelser toppade med dumle.


(39)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…