Annons
Annons


Marängtårta med citronkräm och mandelgrädde

För dig som gillar kombinationen av sötsyrlig citronkräm, maräng och grädde – det här är ljuvligt!


marangtarta

Fräscht och frasigt!

10 bitar
Tid: 40 min + 1 1/2 tim i ugnen

3 äggvitor
3 dl strösocker

Citronkräm:
2 lite mindre citroner
3 äggulor
2 dl strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse
100 g mjukt smör

Annons

Mandelgrädde:
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
50 g skalad och finhackad sötmandel

Garnering:
250 g jordgubbar
125 g hallon

 

1. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum i en bunke. Tillsätt sockret och vispa lite till. Bred ut marängsmeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diam.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Grädda mitt i ugnen i 125° i 1 1/2 tim. Låt bottnen svalna. Lossna den från formen.

3. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa ur saften.

4. Lägg citronsaft, äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Sjud citronkrämen på medelvärme tills den tjocknar, den ska inte koka.

5. Tillsätt citronskal och smör i små bitar. Rör om så att allt blandas. Låt krämen kallna i kyl.

6. Vispa vispgrädde och florsocker. Rör ner mandeln. Bred citronkräm och mandelgrädde i nämnd ordning ovanpå marängbottnen. Halvera jordgubbarna och lägg dem och hallonen ovanpå tårtan.

 

AV KRISTINA ERIKSSON
FOTO: ANNIKA BROMAN


(41)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…