Annons
Annons


Maratonbröllop i Stockholm 30 juli


Den 30 juli ger Södra Teatern alla älskande par chansen att sätta sin kärlek på pränt i teaterns vackra lokaler. Under hela eftermiddagen kommer vigslar ske på Stora Scen och i terrassbaren Sjuan på våning sju. Med ett datum som sammanfaller med årets Pridefestival välkomnas särskilt regnbågspar till teaterns sekulära liksom religiösa altare.

Annons

– Kärlek har sedan länge varit ett ledord för Södra Teatern. Inte bara kärlek till musik och fest, utan även en kärlek till att ge människor möjligheter att mötas och förenas. I den andan arrangerar vi nu maratonbröllop och välkomnar självklart par av alla konstellationer att delta, säger Ingmari Pagenkemper, VD och konstnärlig ledare för Södra Teatern.

Gilla Allas.se på Facebook

Brudparen kan välja att genomföra vigseln på antingen Stora Scen eller Sjuan. Med en bevarad originalinredning i guldnyans från 1859 och plats för över fyra hundra besökare i tre etager är Stora Scen en lika imponerande som glamourös plats. Terrassbaren Sjuan har å sin sida en oslagbar utsikt över Gamla Stans takåsar, Strömmens böljande vatten och Djurgårdens grönska.

Som sig bör på ett maratonbröllop tar själva vigseln inte längre än tio minuter. Dagen kan dock förlängas genom att välja ett vigselpaket, som kan inkludera både en flaska bubbel och trerätters middag i Södra Teaterns restaurang Etablissemanget. Under dagen finns även bröllopsfotografen Mikael Sjömilla på plats i huset och kan bokas för stiliga bröllopsfoton.

Maratonbröllopen är en del av Södra Teaterns aktiviteter under Pridefestivalen. Under festivaldagarna blir det även gerilladejting, transfest, tjejfest och Sjuan har hela veckan ett program kopplat till Pride.

Fakta

Vad: Maratonbröllop under Pridefestivalen

Var: Stora Scen och Sjuan, Södra Teatern

När: Den 30 juli, kl 12:00-18:00

Bokning sker via Södra Teaterns hemsida. Borgerlig och kristen vigselförrättare finns att tillgå. Även andra trosinriktningar är välkomna och finns det ett intresse försöker vi lösa detta (kontakta [email protected]). Det som behövs för att genomföra vigseln är en giltig hindersprövning samt legitimation. De som vill viga sig kyrkligt måste ha ett vigselintyg/vigselblankett från hemförsamlingen som visar att någon i paret är en medlem av Svenska kyrkan. Södra Teaterns personal kan agera vittnen vid behov.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…