Annons
Annons


Maria Montazami på sydligare breddgrader


Foto: Lennart Sjöberg

Efter Fritidsresors uppmärksammade reklamfilm med Mads Mikkelsen så är det dags för nästa kändis att göra entré i resebranschen. Den svenska hollywoodfrun Maria Montazami har huvudrollen i Vings nya reklamfilm som börjar sändas idag.

Annons

-Vi ville att Maria skulle prata om resmål och resor med egna ord, på det sätt som hon gör bäst. Det blev mycket improviserande, många omtagningar och många skratt under inspelningen, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Gilla Allas.se på Facebook

Så här säger Maria själv:

Hallå där, Maria Montazami, ska du börja jobba i resebranschen nu?
-Ja verkligen, jag är jätteintresserad och det ska bli roligt. Nej jag skämtar såklart, det hinner jag inte med, men de som jobbar i resebranschen har verkligen ett intressant och lärorikt jobb. Det är lyxigt att få vara ute och resa eller att prata om alla platser i världen.

Berätta, hur gick inspelningen till?
Det var så jätteroligt. Allt runt omkring inspelningen var så roligt att se och vara med på. Man får verkligen lära sig om hur mycket som ingår och hur mycket jobb som måste göras för att få ihop en reklamfilm. I filmerna visar jag upp hotellen som om det vore mitt eget hem, poolen som om det vore min egen pool. Men det är det ju inte… det är med glimten i ögat.

Hur ofta åker du och din familj på sol och bad-semester?
Varenda år, varje gång vid lite längre semester. Vi har även en fin trädgård hemma som vi ofta är ute i och en strand i närheten.

Vilken typ av semester föredrar du?
Absolut varmt, tropical! Det ska vara rent och fint och finnas god mat.

Ditt första charterminne?
Jag tror att min första resa gick till Kanarieöarna när jag var liten, all inclusive tillsammans med familjen. Vi åkte mycket till Las Palmas.

Drömresa?
Familjen älskar att åka till Sverige.

Hur väljer du hotell?
Det är Kamran som väljer hotellen. Han är noga med att vi får det fint och är mycket omtänksam när han gör sina val. Fin utsikt är viktigt och gärna stora fina badrum.

Hur gör du det hemtrevligt på hotellrummet?
Det är viktigt att hålla rummet rent och städat, inte kasta kläder överallt.

Har du några tips för en lång flygresa?
Det är viktigt att resa bekvämt, inga tighta skor. Stödstrumpor är bra vid långa resor. Jag klär mig ”myspys” med attityd. Snyggt och skönt.

Vad vill du göra på semestern?
Att det finns restaurang på hotellet är viktigt. Reser vi till värmen är närheten till en strand viktigt. Kamran tycker att gym är viktigt, man äter ofta mycket och sent när man är på semester och då är det skönt att få röra på sig. Vi tycker att det är roligt om det erbjuds utfärder, som på Hawaii där man kan åka ut och titta på valar och delfiner. Jag hinner nästan aldrig med att gå på spa, men när jag var i Egypten gjorde jag manikyr och pedikyr och det var härligt.

Hur packar du?
Jag packar alltid kvällen innan, det är alldeles för sent. Det blir hysteriskt, jag kan börja gråta och sover sen dåligt och oroligt på natten.

Vad glömmer du att packa ner?
Jag packar ofta fel. Alltid för mycket och får alltid övervikt, men jag packar för mycket av vissa saker och för lite av andra. Jag glömmer alltid rakhyvel, bomullstops och tar alltid med mig för lite schampo. Jag glömmer aldrig min locktång, läppstift och fina skor. Jag packar alltid med myskläder, något fint till vardag och några festkläder. Nu är barnen så pass stora att de packar sina egna väskor. De lägger fram allting på sängen och så går jag igenom.

Har du några packningsknep du kan dela med dig av?
Jag försöker ta med mig kläder som inte blir så skrynkliga och så utnyttjar jag hörnen på resväskorna ordentligt. Skjortor är svåra, de blir alltid skrynkliga. Det är viktigt att inte lägga skira material nära kanterna på resväskan för då kan de fasta i dragkedjan. Jag lägger jeans eller andra grova material ytterst. Ofta har vi en resväska med alla skor och dem lägger jag i skopåsar. Det är viktigt att väskorna matchar. Det absolut senaste i USA är smidiga sidenhängare som man använder för att organisera kläderna i resväskan, jättebra!

Foto: Lennart Sjöberg


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…