Annons
Annons


Marie Bergman har vunnit tre gånger – är ändå lite nervös


marie-bergman

Marie Bergman. Foto: Lasse Englund

Marie Bergman vet hur det känns att vinna Melodifestivalen, hon har faktiskt gjort det hela tre gånger tidigare! Så här säger hon om årets medverkan då hon ställer upp tillsammans med Sanne Salomonsen.

Annons

Läs intervjuer med andra artister här.

Vad kan du berätta om er låt?
– En cool, intensiv, kraftfull, dynamisk, sensuell låt. Om kärlek och om det som rör sig bakom förnuftets bräckliga slöja.
“Nonetheless” kan översättas med “Trots allt” eller “I alla fall” …. Både Sanne och jag älskar låten som är skriven av två unga sångskrivare; Alison Kaplan och Andreas Stone Johansson. Jag blev förälskad i den första gången jag hörde den.
Jag säger att låten är en hyllning till rösten, kärleken och den mänskliga faktorn.

Gilla Allas.se på Facebook

Vad säger du om årets startfält i din deltävling?
Kan inte uttala mig förrän jag hört alla sångerna.

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?
Att det är en folkfest. Att det är en storsatsning. Festligt, spännande och färgrikt.

Hur förbereder du dig?
Håller upp min inre spirit. Går och glädjer mig att sjunga med Sanne. Är förväntansfull. Lite nervös.
Det är härligt.

Något speciellt du gör precis innan framträdandet?
Jag andas så jag bäst kan reglera mitt nervsystem och min inre balans och hålla rösten och närvaron på plats.

Din egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?
Jag måste nog framhålla “Augustin” som en klassisk schlager av den gamla skolan med både schwung och glimten i ögat, nämna “Waterloo” som en uppvisning i fulländad slagdängekonst, den är perfekt, Conchita Wurst “That’s what I am” som en lavaström av stark övertygelse och mod som färgar hela uttrycket och berör ända in.
Loreens “Euphoria” kommer jag ihåg varenda strof av, en intelligent koreograferad kul låt framförd av en fantastisk röst med 100% närvaro. Det är det som gör skillnad.

Marie Bergman & Sanne Salomonsen startar som nummer 5 i deltävling 2 i Malmö med låten ”Nonethless”.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…