Annons
Annons


Marie Serneholt och Rickard Olsson leder Melodifestivalen


Nu är det klart att det blir Marie Serneholt och Rickard Olsson som hälsar tittarna välkomna när Melodifestivalen drar i gång i februari 2011.
Och det blir fler nyheter, bland annat får programledarna besök av en hemlig gäst varje vecka.

Annons

Marie känner sig hedrad över att ha fått uppdraget.
– Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att ha fått chansen att leda Melodifestivalen. Att dessutom få göra det tillsammans med fantastiskt duktiga och rutinerade Rickard känns både tryggt och spännande. Det var underbart att få vara med i en vecka när jag tävlade 2009. Nu ska jag få var med alla sex veckorna. Jag kan knappt fatta att det är sant, säger Marie.

Rickard är också förväntansfull:
– Jag ser fram emot det här med barnslig förtjusning. Melodifestivalen är ju tv-programmens program alla kategorier, och det är en bubblande känsla bara att få frågan att göra det. Jag har längtat efter detta i hemlighet i flera år – nu blir det äntligen verklighet, säger han.

Kort om programledarna

Marie Serneholt
Ålder: 27
Bosatt: Stockholm
Marie startade sin musikaliska karriär i A-teens (1998), som sjöng ABBA-covers. Våren 2006 släppte hon sin första solosingel, That’s The Way My Heart Goes. Hon debuterade i Melodifestivalen 2009, med bidraget Disconnect me, och slutade på sjätte plats i deltävlingen i Göteborg.
Marie har varit programledare i SVT tidigare, 2009, tillsammans med André Pops, när den svenska nationaldagen firades på Slottsbacken. Hon har också varit en i panelen i programserien Inför Eurovision Song Contest 2009 och 2010.
Under våren 2010 spelade Marie huvudrollen i musikalen Grease i Stockholm, där hennes motspelare var Sebastian Karlsson. Marie har också dubbat en rad tecknade filmer.

Rickard Olsson
Ålder: 43 år
Bosatt: Nacka
Rickards ungdomsdröm var att slå igenom med något band. Under flera år fördelades hans tid mellan lumpen, kaffepaketerande och gitarrspel.
Trots att halva familjen är journalister hade inte Rickard tänkt sig att gå samma väg, men efter Kulturvetarlinjen och ett års radioutbildning  blev det raka spåret in på Radio Gävleborg. Han gick vidare till Sveriges Radio där han arbetade med bland annat Morgonpasset och på Eko-redaktionen som rikskorrespondent, tills han gick över till tv och blev hela Sveriges kompis som programledare i Bullen.
Sedan dess har tv-tittarna kunnat se honom i bland annat Söndagsöppet,  Nyhetsmorgon, Bingolotto, TV-Priset Kristallen, Astrid Lindgrens barngala, Melodifestivalen andra chansen, Fotbollsgalan, Sommarkrysset och Det svenska Tv-priset Kristallen.
I SVT har vi under detta år sett honom i  söndagsunderhållningen Bubblan, Så ska det låta, Demokratifesten, långköraren Vem vet mest och Världens Barn.

Artister klara för Melodifestivalen 2011
Better or Worse – Julia Alvgard
Desperados – Pernilla Andersson
E de fel på mig – Linda Bengtzing
En blick och något händer – Lasse Stefanz
Enemy – Sara Lumholdt
Ge mig en spanjor – Babsan
I’m In Love – Sanna Nielsen
In the Club – Danny
Leaving home – Nicke Borg
Me And My Drum – Swingfly
My Heart Is Refusing Me – Loreen
On My Own – Jonas Matsson
Social Butterfly – Rasmus Viberg
The Hunter – Melody Club
Tid att andas – Simon Forsberg

Städerna som Melodifestivalen 2011 besöker:
Deltävling 1:               Lördag 5 februari 2011 i Luleå
Deltävling 2:               Lördag 12 februari 2011 i Göteborg
Deltävling 3:               Lördag 19 februari 2011 i Linköping
Deltävling 4:               Lördag 26 februari 2011 i Malmö
Andra chansen           Lördag 5 mars 2011 i Sundsvall
Finalen                      Lördag 12 mars 2011 i Stockholm

I år firar Melodifestivalen tio år på turné och programledare de senaste tio åren är:
2002
    Kristin Kaspersen och Claes Åkesson
2003    Mark Levengood, Charlotte Nilsson, Lena Philipsson, Carola Häggkvist,    Lill-Babs, Roger Pontare och Jonas Gardell
2004    Charlotte Perrelli, Ola Lindholm och Peter Settman
2005    Alexandra Pascalidou, Shan Atci, Annika Jankell, Erik Haag, Henrik Schyffert, Jill Johnson, Johanna Westman, Kayo Shekoni, Mark Levengood, Markoolio, Micke Leijnegard.
2006    Lena Philipsson
2007    Kristian Luuk
2008    Kristian Luuk
2009    Petra Mede
2010    Måns Zelmerlöw, Dolph Lundgren och Christine Meltzer

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…