Annons
Annons


Mark Levengood och Jenny Lindh tillbaka i bokhyllan


Lördagen den 28 juni kl. 12.03 är det premiär för Min bokhylla, där Mark Levengood och bibliotekarien Jenny Lindh åker hem till sommarens gäster; Amelia Adamo, Måns Herngren, Stefan Holm, Anna Serner, Björn Granath och Rachel Molin.

Annons

Men i vilken turordning gästerna dyker upp är förstås hemligt tills dörrklockan plingar!

– Efter förra årets odyssé genom kändisars bokhyllor, där mina skamlösa analyser kablades ut till 900 000 intet ont anande P4-lyssnare, trodde jag aldrig att vi skulle få göra fler program. Fröjden är därför obeskrivlig när jag nu står med famnen full av böcker igen. Genom den hårda pärmen når vi den mjuka själen och sommarens avsnitt rymmer både tårar och skratt. Och så ilsknar jag förstås till på kulturens machomän. Det är vid sådana tillfällen jag verkligen uppskattar Mark Levengood, säger programledaren och bibliotekarien Jenny Lindh.

Delar med sig
Mark och Jenny bjuds in till det allra heligaste i hemmet – bokhyllan. Tillsammans delar de med sig av sina bästa läsupplevelser och med skamlösa fördomar och litterär skärpa görs en analys. Vad säger egentligen böckerna i bokhyllan om dagens gäst?

– Visa mig din bokhylla och jag berättar vem du är säger Jenny. Visa mig din soffa och jag sätter mig bekvämt tillrätta och låtsas känna till alla författarnamn Jenny viftar med, säger jag. I denna delikata balansgång mellan litterär antropologi och rent bondfångeri föds ett program för alla som älskar böcker och livet, säger programledaren Mark Levengood.

Bland rader av poesi, fakta och skönlitteratur skärskådas programmets gäster och deras bokhyllor. Jenny Lindh väljer en bok ur varje gästs bokhylla och skapar ett toppbibliotek åt P4 lyssnarna. En P4 kanon eller ”vad varje lyssnare bör läsa för att få kalla sig en riktig människa

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…