Annons


Markoolio och Tobbe budade hem Gröna Lund – bjuder in familjer

Marko "Markoolio" Lehtosalo och Tobias "Tobbe trollkarl" Blom bjöd högst på Gröna Lunds auktion under Musikhjälpen 2017. Men de tänker inte utnyttja vinsten ensamma. "Vi tänkte bjuda in familjer som inte har en så fet plånbok", säger Markoolio i programmet.


Temat i Musikhjälpen 2017 var ”Barn är inte till salu” och alla pengar går till att motverka barnsexhandel. Hela programmet leddes av Molly Sandén, 25, Kalle Zackari Wahlström, 36, och Farah Abadi, 29. När programledarna lämnade glasburen på söndagskvällen hade evenemanget samlat in en rekordstor summa – 74 410 363 kronor.

Annons

Tobias ”Tobbe trollkarl” Blom och Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Bild: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Bidrog med auktioner

En rad kändisar, företag och privatpersoner har haft egna auktioner, där hela summan skänkts till Musikhjälpen. En av dessa auktioner anordnades av nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm, där vinnaren av auktionen får ha hela anläggningen för sig själv två timmar innan öppning.

Gilla Allas.se på Facebook

Och som vinnare i den auktionen stod ingen mindre än Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 42, och Tobias ”Tobbe trollkarl” Blom, 42. För 351 101 kronor budade de hem tivolit.

https://www.instagram.com/p/BczfUT3nIci/?taken-by=markoolio123

Markoolio: ”Tänkte bjuda in familjer”

Duon får två timmar för sig själva på nöjesfältet, men deras plan är att dela med sig av köpet.

– Vi tänkte att vi slår två flugor i en smäll. Det är inte så att det är jag och Tobbe som ska åka Jetline i två timmar, utan vi tänkte bjuda in familjer som inte har en så fet plånbok så de får komma dit och tillbringa en dag, säger Markoolio i programmet.

De vill ge alla familjer en chans att få tillbringa en dag på tivolit och bara ha roligt.

– Kanske även få dit familjer som flytt från andra länder och bär med sig mindre bra upplevelser. Då får de komma till Gröna Lund och glömma bort allt ett tag. Och så kör jag och Tobbe ett gig också.

Text: Jonna Friberg Wennerberg

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Läs också:

Eva, 73, skänker fem miljoner – till forskningen


(97)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…