Annons
Annons


Markus kärleksfulla hyllning till dödade hunden: ”Man vet ju att det finns en ägare som är väldigt ledsen”

Markus Krantz, 37 la ner ett koppel och några hundkex på platsen där en hund dödats vid den misstänkta terrorattacken i Stockholm. Bilden av det provisoriska minnesmärket har spridits tusentals gånger i sociala medier. " Det har varit hundra procent kärlek, medmänsklighet och omtanke i kommentarerna".


Ett koppel, några hundkex och två värmeljus markerade platsen där hunden blev ihjälkörd i fredags. Bild: Facebook

Sorgen efter den misstänkta terrorattacken där fyra människor dödades på Drottninggatan i Stockholm i fredags vilar tung över Sverige. Under helgen har människor strömmat till platsen för att visa sitt deltagande och uttrycka sitt stöd. Markus Krantz, 37 och hans flickvän åkte in i fredags när avspärrningarna tagit bort.

Annons

– Det här är vår stad och vi ville visa vår respekt, säger Markus Krantz.

Gör inga jämförelser

Från rapporteringen hade Markus fått veta att det även fanns en hund som körts ihjäl när lastbilen dundrade fram på Drottninggatan.

– Och vi har själv fem hundar så vi blev berörda och tänkte att vi lägger en liten blomma till vovven också, säger Markus som är noga med att understryka att han inte vill sätta hundens öde i relation till de människor som fallit offer i attacken. Det var bara det att som som hundägare blev han starkt berörd.

De visste var hunden blivit ihjälkörd och bestämde sig för att markera platsen på något sätt. Hyllningen blev improviserad.

– Jag hade halsbandet från min gamla hund, som dog i somras, i fickan. Så jag la ner det och lite hundkex som jag hade på mig, säger Markus Krantz.

– Det blev som ett altare.

Blomsterberget växer vid Drottninggatan i Stockholm
Bild: IBL

Hade fått en andra chans

Eftersom han hade lovat sin mamma tog Markus Krantz en bild på hundhyllningen och lade upp på Facebook. Bilden har fått stor spridning och kommenterats flitigt.

– Jag är ingen sådan som har tusen Facebook-vänner så jag blev lite tagen, säger Markus Krantz som berättar att kommentarerna har varit uteslutande positiva.

– Vi tittade på det igår och konstaterade att det måste vara Sveriges mest kärleksfulla kommentarsfält.

Markus har inte hört av hundens ägare men har på omvägar fått höra att de klarat sig oskadda från attacken och att de uppskattat gesten. Det har också visat sig att hunden ursprungligen kom från Irland och att den adopterats därifrån.

– Så det här är ju en hund som haft det jobbigt och fått en andra chans.

Även det kan Markus relatera till.

– Vi har ju fem hundar som kommer från liknande adoptionshem i Rumänien.

Adoptionshemmet på Irland har hört av sig till Markus och bett honom att lägga en hälsning från dem på platsen.

– De var väldigt, väldigt ledsna.

Markus Krantz, hyllade vovven som också föll offer i den misstänkta terrorattacken Bild: Privat

Av Henrik Högström

LÄS OCKSÅ


(456)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…