Annons
Annons


Mässor för inspiration ute och inne!

I morgon torsdag den 3 mars slår två mässor upp sina portar i Malmö. Det är Stora Villamässan och Vår Trädgård där du kan hitta massor av nytt för din trädgård och ditt hem. Mässorna ligger intill varandra och entrébiljetten gäller för båda.


Hem- och villamässa, Trädgårdsmässa

På mässorna hittar du massor av inspiration för både hem och trädgård. Foto: Anna Skoog

Gröna oaser i staden

Studenter vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp har tävlat om att tolka årets trädgårdstrender. På temat ”Gröna oaser i staden” har de skapat prunkande balkonger och innergårdar. De tre vinnarna ser ni på mässan. De tre vinnande bidragen byggs upp på Vår Trädgård så att besökarna kan inspireras av elevernas kreativitet och kunskap.

Annons

Inredningsarkitekt på plats

På Stora Villamässan finns inredningsarkitekt Karin Lindstedt Kirchhoff på plats med både rådgivning och föredrag på Kunskapsscenen. Karin jobbar efter filosofin att eftersom vardagsmiljön och vardagsföremålen är det som omger oss varje dag, ska dessa inte bara vara funktionella utan förtjänar även att vara vackra. Karin har bland annat medverkat i ”Roomservice” och ”Husräddarna”.

Kunskapsscenen med Jesper Aspegren 

I år får mässans föredragshållare på Stora Villamässans Kunskapsscen sällskap av journalisten Jesper Aspegren som leder samtalen.

Hetaste utställaren

Svenska Chilipepparföreningen har med sig ett 40-tal olika sorters framdragna chiliplantor, fröer, chilesalt, heta såser och böcker.

–     Vi kan bland annat se Pink Tiger som är utsedd till världens vackraste samt årets sensation, den omtalade Space-chili vars fröer har varit ute i rymden och bestrålades med direkt solljus, berättar Hugo Nömm medlem i föreningen.

Victorias vårplantering

Till Vår Trädgård har Victoria Skoglund från handelsträdgården Zetas Trädgård utanför Stockholm skapat en härlig vårplantering, där hon visar att det finns så mycket mer än vanliga penséer att glädjas åt så här års.

Vad: Stora Villamässan och Vår Trädgård.

Var: Malmömässan i Hyllie i Malmö.

När: 3–6 mars 2016.

Entrébiljetten gäller för båda mässorna.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…