Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

6 saker alla klumpiga behöver i köket

21 jan, 2020 
AvRedaktionen
Kvinna med panna med eld i köket.
Skärsår, fläckar på duken och brännmärken i bordet är snart ett minne blott!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att laga mat är roligt, kreativt och något vi gärna ägnar vår lediga tid åt. Men den som är lite klumpigt lagd vet också vilken stökig, smärtsam och ibland dyr erfarenhet det kan vara att ägna sig åt matlagning. Eftersom köket är ett av de rum vi tillbringar allra mest tid i är det inte konstigt att olyckan då och då är framme och att vi slinter med kniven eller råkar spilla ut vin på den fina duken.

Men det finns saker som gör ditt liv både enklare och roligare i köket. Här tipsar vi om fem saker som minskar missödena och som snabbt blir en räddare i nöden – speciellt om du är lite klumpigt lagd.

6 köksprylar den klumpiga inte kan leva utan

1. Magnetiskt grytunderlägg

Magnetiskt grytunderlägg

Det stilrena grytunderlägget i Eucalyptus green från Eva Solo är magnetiskt och kommer i två delar, dessa kan antingen placeras ihop som ett kryss och läggas under mindre kastruller eller delas i två för större formar eller kokkärl. Grytunderlägget är enkelt att använda och flytta runt då det med hjälp av sina magneter stannar kvar under kastrullen. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

2. Lök- och örthackare

Lök- och örthackare.

Brukar dina fingrar vara fulla av skärsår efter att du har hackat grönsaker? Då är den här hackaren perfekt! Med den smidiga lök- och örthackaren hackar du både lök, örter, tomater, champinjoner och mycket annat utan problem. Uppsamlingsskålen och locket gör b.la att inga ångor från löken når dina ögon. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

3. Smart duk

Avtorkningsbar duk.

Spiller du ofta på duken? Glöm panikartade lösningar med saltkar och starka rengöringsmedel! Den här duken är en fin avtorkningsbar duk i bomull. Tunn vattenavvisande beläggning (akrylatbeläggning, ej PVC) gör duken lätt att torka ren. Ett trevligare alternativ till en klassisk vaxduk. Läs mer och köp den här.

Annons

4. Ugnsskydd

Skydd i silikon som sitter på ugnsgaller.

Detta skydd träs enkelt på ett ugnsgaller och minskar risken för brännskador på händer, handleder och armar vid ugnshantering. Läs mer och beställ dem här. (reklamlänk)

5. Förkläde

Förkläde Stjärnkock på en man.

Stänker det alltid när du ska vispa ihop grejer till omeletten eller kaksmeten? Eller spiller du ofta när du lagar mat. Då är detta förkläde perfekt! För alla stjärnkockar där ute! Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Annons

6. Förstahjälpen-kit

Röda korsets första-hjälpen-väska.

Är olyckan ändå framme? Röda Korsets stora väska innehåller det du behöver för att kunna göra alla tänkbara första hjälpen-insatser. Läs mer och beställ här. (reklamlänk)

Se också: Så här ska du egentligen använda durkslaget

Så ska du egentligen använda durkslagetBrand logo
Så ska du egentligen använda durkslaget
Annons